Informatie

Gordijnen plooien

Wil je de stijl van je slaapkamer of woonkamer opfrissen? Maar weet je niet waar je moet beginnen?

Met een nieuw gordijn verandert het uiterlijk volledig.

Je hebt besloten en het model van het materiaal is erg mooi. Maar de plooien maken een gordijn nog mooier. Je weet nog steeds niet wat voor vouwen je moet kiezen. Het type vouw is een belangrijk aspect bij het samenstellen van je gordijn; bepaalt voor een groot deel de sfeer in je kamer.

 Maar wat voor vouwen kies je?

Wordt het een enkele, dubbele, drievoudige, waves of ringen, hier helpen we je bij het maken van een keuze voor het opvouwen van de gordijnen. We behandelen iedere plooisoort uit onze collectie en bespreken de voor- en nadelen van iedere plooisoort. Afhankelijk van de stof kun je beslissen wat voor soort plooi geschikt is.

De gordijnen in onze maatwerk collectie kunnen worden voorzien van verschillende soorten plooien en de keuze van het soort plooien hangt alleen van u af.

Ze kunnen op een rail of stang worden gemonteerd. Wanneer je het gordijn op de rail wilt monteren, kies je voor één van de vouwpatronen: enkele, dubbele plooi, drievoudige plooi of golfplooi.

Indien gemonteerd op de roede is het gordijn voorzien van inslagringen.

Het is erg belangrijk om het vouwmodel te kiezen. De plooi van het gordijn bepaalt hoe het gordijn valt. We vouwen de gordijnen heel voorzichtig op. Wij bieden kwaliteitsstoffen en diensten!

1. Gordijnen met een enkele plooi

De enkele vouw is een populair type vouw. Met een enkele vouw valt het gordijn in een flinke klap. Bij het openen van het gordijn zal het gevouwen materiaal geen groot pakket vormen aan de zijkant van het raam, met een enkele vouw minimaliseert u de dikte van het gordijnpakket wanneer het gordijn open is. Een enkele vouw is ook de meest economische vorm van vouwen.

Bij hoge ramen is een enkele vouw aan de onderkant van het gordijn minder zichtbaar, wil je dat het gordijn in de plooi naar beneden valt kun je beter kiezen voor een dubbele of driedubbele vouw.

Een enkele vouw is mogelijk op alle soorten stoffen.

2. Gordijnen met een dubbele of drievoudige plooi

Een dubbele of driedubbele vouw is een vouw waarbij twee of drie delen van de stof aan elkaar worden genaaid. Dit detail zorgt voor mooie en rijke plooien en het gordijn oogt voller. Gordijnen met dit type plooien hebben meer stof nodig dan een enkele vouw, maar zijn zeer geschikt voor gordijnen met een transparante of medium stof.

Dit betekent niet dat ze niet geschikt zijn voor dikke stoffen. Deze twee soorten plooien raden we aan voor gordijnen groter dan 200 centimeter omdat de plooi ook aan de onderkant mooi zichtbaar blijft. 

3. Gordijnen met een waveplooi

Bij een golvende vouw wordt het gordijn golvend opgehangen aan de basis van een rail, de diepte van de golvende vouw is acht centimeter.

Een gegolfde plooi is eenvoudig aan te brengen op alle soorten stoffen. Dit geplooide type geeft elke stof voldoende ruimte om soepel en elegant te passen. Golvende gordijnen hebben een extra luxe uitstraling en zijn zeer geschikt voor gebruik in modernere interieurs.

4. Geplooide met inslagringen

Indien u ervoor kiest om op de roede te monteren, wordt het gordijn voorzien van korenringen. Deze inslagringen zijn gelijkmatig over het gordijn verdeeld. Elk gordijn kan worden voorzien van inslagringen, van zachte stoffen tot zware, dekkende stoffen.

Als u wilt dat het gordijn 100% licht blokkeert, is deze keuze niet geschikt. Door de golvende vouw is er een afstand van 8 cm tussen het gordijn en de muur, zodat het licht voldoende ruimte heeft om de kamer binnen te komen.

De kleur van de inslagringen kies je zelf, naar jouw smaak. Onze inslagringen hebben een diameter van 35,5 mm. Door de kleur van de inslagringen te combineren met de kleur van je gordijn, kun je zelf een mooi gordijn samenstellen.

Winkelwagen